Povijest

Košarkaški klub Krapina osnovan je u proljeće, 2007. godine.

Za prvog predsjednika izabran je Zoran Strehovec, koji obnaša tu funkciju sve do 2011. godine, kada ga nasljeđuje sadašnji predsjednik, Branko Kučko.

Klub se od samog početka natječe u C1 ligi, pod okriljem Hrvatskog košarkaškog saveza, te je jedan od osnivača amaterske košarkaške lige 2009. godine, pod nazivom “Liga Bez Granica“, u kojoj je klub u sezoni 2010/2011. osvojio četvrto mjesto!
Prvi trener, seniorske momčadi, bio je Goran Kmezić, kojeg su kasnije redom naslijedili: Željko Martinko, Krunoslav TelišmanDražen Križnik te  Marko Golub

Što se rezultata tiče, u prvoj, povijesnoj sezoni, 2007/2008., kadeti i juniori osvojili su drugo mjesto u 4. ligi, dok je seniorska momčad završila na osmom mjestu u C1 ligi.

Najbolji rezultati kluba bilježe se u kategoriji kadeta pod vodstvom tadašnjeg trenera Križnika, kada su 2011. godine pobjeđivali klubove sa višedesetljetnom tradicijom poput KK Vučići, KK Medveščak, KK Zagreb i drugih. Iste godine postali su prvaci 2. kadetske lige i samim time stekli uvjete za nastup u 1. lizi slijedeće sezone. Iste godine trener Križnik osvojio je i u juniorskoj konkurenciji prvo mjesto u 3. lizi.

Od perspektivnih igrača možemo spomenuti:

  • Nikolu Vinskog koji je u 2009. godini osvojio nagradu grada Krapine za najboljeg mladog sportaša (14-18 god).
  • Filipa Križnika koji je u 2010. godini osvojio nagradu grada Krapine za najboljeg mladog sportaša (14-18 god). ,
  • Juricu Bigeca kojemu je isto priznanje dodijeljeno 2011. godine, također u konkurenciji mladih sportaša (14-18 god), u izboru Krapinskog športskog saveza

Kroz klub je od samog početka “prošlo” nekoliko stotina djece, što je veliko priznanje za sve ljude koji su na bilo koji način sudjelovali ili sudjeluju u radu kluba, budući da se radi o klubu koji je 2012. godine, navršio 5 godina, te činjenici da klub djeluje u gradu, u kojem je košarka kao sport, u novije vrijeme, relativna nepoznanica, u smislu selektivnog sporta.

U klubu djeluju 4 natjecateljske kategorije:

  • Mlađi kadeti,
  • Kadeti,
  • Juniori i
  • Seniori.

Također, Košarkaški klub Krapina od samog početka, pa sve do danas, provodi i školu košarke.