Marko Golub

Golub Marko, rođen 26.10.1989. u Celju. Živi u Krapini gdje je završio osnovnu školu, te nakon toga upisao zdravstveni smjer fizioterapeutski tehničar u Pregradi. Srednju školi završio je 2008. godine, te je iste upisao Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Na četvrtoj godini studija upisuje usmjerenje „Košarka“. Tijekom studija, u sklopu prakse iz usmjerenja košarka, provodi 2 mjeseca sa kadetskom selekcijom KK Zagreb, pod vodstvom trenera i profesora Tomislava Rupčića. Nakon toga provodi također dva mjeseca sa juniorskom selekcijom KK Zagreb, pod vodstvom trenera Andreja Tesle. Na samoj praksi sudjelovao je u provedbi i organizaciji pojedinih treninga, te time dobio veliko iskustvo. Osim što je sudjelovao u samim treninzima, bio je prisutan na utakmicama obiju selekcija te nakon toga sudjelovao u raspravama sa trenerima o samim utakmicama. Isto tako u sklopu usmjerenja „Košarka“, bio je prisutan na dva seminara održana u Crikvenici (2012. i 2013. god.)  , u trajanju od 10 dana. Seminari su se sastojali od teorijskog i praktičnog dijela, što znači da sve što se je radilo na teoriji, kasnije su sami polaznici (studenti) radili praktično u dvorani. Isto tako valja naglasiti, da su predavači na tim seminarima bili naši izuzetno cijenjeni treneri poput Nevena Spahije, Danijel Jusup, Andreja Tesle, Tomislav Rupčić, Mario Gerjević i mnogih drugih.

Tijekom ljeta 2013. god. sudjeluje u provedbi „Sportskih igara učenika“ kojima je osnovni cilj aktivno uključivanje djecu u sport.

2012. god. uključuje se u rad KK Krapina kao trener kadetske i juniorske selekcije. U prvoj godini svoga rada osvaja 1. mjesto u 2. kadetskoj košarkaškoj ligi, a sa juniorima 4. mjesto u 3. juniorskoj ligi.

 

Svoje slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportovima na rekreacijskoj razini te u radu sa sugrađanima. 

Franjo Rozijan

Franjo Rozijan rođen je 29. svibnja 1988. godine u Zaboku. Živi i radi u Krapini, gdje je završio osnovnu školu. Nakon osnovne škole, odlučuje se za zdravstveni smjer obrazovanja, te upisuje Srednju školu u Pregradi, smjer fizioterapeutski tehničar. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja, 2007. godine bez ikakvih dilema oko nastavka i smjera obrazovanja upisuje Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Na 4. godini studija, odlučuje se na specijalizaciju pod nazivom Kondicijska priprema sportaša. Diplomirao je 2012. godine na temu „Dinamika učenja dva motorička znanja učenika u srednjem školstvu“, te time stekao akademski naziv magistra kineziologije u edukaciji i kondicijskoj pripremi sportaša.

Već tijekom studija 2011. godine postaje kondicijski trener odbojkaškom paru na pijesku Trimčevski & Gracin. Par se je natjecao na državnom prvenstvu, a cilj im je bio postići prvo mjesto. Budući da su imali sve reference za ostvarivanje tog rezultata, takvo planiranje rezultata bilo je realno. Na kraju sezone, rezultat je i ostvaren. Također, uz prvenstvo Hrvatske, par se je natjecao i na međunarodnim turnirima, te tamo ostvario zapažene rezultate. Također, 2011. godine sudjelovao je u projektu Crvenog križa kao instruktor plivanja i animator u radu sa djecom. 2012. godine, na poziv predsjednika košarkaškog kluba Krapina, Branka Kučka, postaje kondicijski trener u klubu u kojem radi i danas. 2013. godine počinje raditi kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Srednjoj školi Krapina i Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina (VHZK). Tijekom prve nastavničke godine, povjereno mu je da vodi ekipe školskog sportskog kluba (rukomet, košarka) na županijska i poludržavna natjecanja, te je isto iskoristio i postigao zapažene rezultate. Također, sudjelovao je i u Državnom projektu Hrvatskog školskog sportskog saveza u natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ na temu Olimpijske igre, gdje je Srednja škola Krapina u konkurenciji srednjih škola osvojila drugo mjesto. Tijekom ljeta sudjeluje u projektu „Sportskih igara učenika“ i „Sportskih igara mladih“, a ciljevi oba projekta su, da se učenici tijekom školskih praznika, uz zabavu, aktivno uključe u sportske aktivnosti. Tijekom godine, zainteresirane učenike priprema za prijemni ispit Kineziološkog fakulteta. Član je međunarodne organizacije za kondicijsku pripremu sportaša -  NSCA (National Strength and Conditioning Association).  Franjo Rozijan, planira i provodi rekreativne sadržaje za sugrađane, te kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, često ističe, da jedino možeš biti legitiman kao nastavnik TZK ako i sam živiš načela koja propagiraš učenicima, sportašima, rekreativcima, a to je uz ambicioznost i upornost, cjeloživotno obrazovanje i neprestana briga o vlastitom tijelu i zdravlju, sve ostalo je „lov u mutnom“.