Povijest kluba

Košarkaški klub Krapina osnovan je u proljeće, 2007. godine. 
Za prvog predsjednika izabran je Zoran Strehovec, koji obnaša tu funkciju sve do 2011. godine, kada ga naslijeđuje sadašnji predsjednik, Branko Kučko! Klub se od samog početka natječe u C1 ligi, pod okriljem Hrvatskog košarkaškog saveza,te je jedan od osnivača amaterske košarkaške lige 2009. godine, pod nazivom "Liga Bez Granica", u kojoj je klub u sezoni 2010/2011. osvojio četvrto mjesto!
Prvi trener,seniorske momčadi, bio je Goran Kmezić, kojeg su kasnije redom naslijedili, Željko Martinko, Krunoslav Telišman te sadašnji trener Dražen Križnik!
Što se rezultata tiče, u prvoj, povijesnoj sezoni, 2007/2008., kadeti i juniori osvojili su drugo mjesto u 4. ligi, dok je seniorska momčad završila na osmom mjestu u C1 ligi!
Najbolji rezultati kluba bilježe se u kategoriji kadeta pod vodstvom tadašnjeg trenera Križnika, kada su 2011. godine pobijeđivali klube sa višedesetljetnom tradicijom poput KK Vučići, KK Medveščak, KK Zagreb i drugih, te postali prvaci 2. kadetske lige, i samim time stekli uvjete za nastup u 1. ligi, u kojoj su također nastupili sljedeću sezonu! Također, trener Križnik osovjio je i u juniorskoj konkurenciji iste godine prvo mjesto u 3. ligi!
Od prespektivnih igrača možemo spomenuti Nikolu Vinskog, koji je osvojio nagradu za najboljeg mladog sportaša (14-18 god) grada Krapine, za 2009 godinu, Filipa Križnika, koji je, također, osovojio ovu istu vrijednu nagradu za 2010. godinu te, Juricu Bigeca kojemu je isto priznanje dodijelenjo 2011. godine, također u konkurenciji mladih sportaša (14-18 god), u izboru Krapinskog športskog saveza!
Kroz klub je od samog početka "prošlo" nekoliko stotina djece, što je veliko priznanje za sve ljude koji su na bilo koji način sudjelovali ili sudjeluju u radu kluba, budući da se radi o klubu koji je 2012. godine, navršio 5 godina, te činjenici da klub djeluje u gradu, u kojem je košarka kao sport, u novije vrijeme, relativna nepoznica, u smislu selektivnog sporta!
U klubu egzisitraju 4 natjecateljske kategorije: Mlađi kadeti, Kadeti, Juniori i Seniori. Također, Košarkaški klub Krapina od samog početka, pa sve do danas, provodi i školu košarke!


Napisao: Franjo Rozijan